diumenge, 27 d’octubre del 2013

Isabel Vallet: "Volem la independència per canviar completament la nostre societat"

Isabel Vallet i Àlex Maymó participen en una xerrada a Sant Joan Despí com a part de la campanya "Independència per canviar-ho tot"

"Volem ser independents d'Espanya, però també de les elits financeres d'aquest país i de la classe política que ens retalla i ens ofega". Amb aquesta frase es resumeix la campanya que des de l'any passat ha iniciat l'esquerra independentista, "Independència per canviar-ho tot".  Es tracta d'abastir un canvi social i polític que doni la plena llibertat a les ciutadanes i ciutadans dels Països Catalans. En aquesta línia van anar les intervencions dels dos ponents de l'acte, Isabel Vallet (diputada de la CUP i militant d'endavant) i Àlex Maymó, membre de la campanya independència per canviar-ho tot.

Isabel Vallet i Àlex Maymó, a la xerrada independència per canviar-ho tot.
Fotografia: Guillem Amatller

Desconfiança davant CIU i ERC

"La independència no es pot deixar en mans d'aquells que estan privatitzant els serveis públics del país", explicava Maymó. "No es pot deixar en mans d'aquells que estan carregant-se la sanitat, que estan retallant en educació i en els serveis més elementals del nostre poble". Per això, va reiterar la desconfiança que l'esquerra independentista té sobre Convergència i Unió i una  bona part de la Cúpula dirigent d'ERC, degut a les seves polítiques d’austeritat en l’actual cicle polític. 

Els dos ponents es van referir a la viabilitat dels Països Catalans com una nació unida per llaços històrics i culturals molt antics. "La prova de la solvència del projecte és la vaga que estan tirant endavant els docents de les illes Balears en defensa de la nostre llengua. Això trenca amb els arguments d'aquells que no volen reconèixer els Països Catalans com una realitat política i social. 


L'acte, celebrat a un lloc cèntric de la ciutat, va estar impregnat en tot moment d'un to crític davant les classes dirigents econòmiques, d'entre les quals es va citar Narcís Serra, actualment militant del PSC i responsable de l’enfonsament de la Caixa, segons Maymó. Unes 60 persones en total van poder apropar-se a la Plaça de l'Ermita, on van poder participar també d'un torn de preguntes. Àlex Maymó va voler animar tots aquells que no se senten independentistes, però que comparteixen el discurs social de l'esquerra Independentista. "Entenem la desconfiança d'un procés que està liderat per qui està liderat, però hi ha alternatives a aquestes elits".


L'acte va concloure amb el desig de mantenir la campanya fins al final del procés sobiranista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada