dissabte, 28 de desembre del 2013

Funcionament il·legal de la nova zona blava al barri de l'eixample de Sant Joan Despí

El passat 10 de desembre de 2013 es va acordar la resolució d’Alcaldia núm. D20130001002660 per la qual s’establia la creació de 41 places d’aparcament de zona blava a les cantonades de la plaça Ciutat Gegantera del barri de l’eixample de Sant Joan Despí.

Aquesta actuació de l’ajuntament fou decidida, tramitada i portada a terme d’esquenes a la població , les associacions de veïns i a la resta d’agents socials del municipi, fins i tot als propis partits polítics amb representació a l’Ajuntament. L’Ajuntament no havia informat a ningú de la seva intenció de crear les esmentades places.

Ja fa temps, en contra d’aquesta possibilitat de creació de zones blaves al seu barri, l’Associació de Veïns i Veïnes de l’eixample, recollint el parer majoritari dels habitants del barri, ja havia fet arribar a l’Ajuntament la seva negativa a la seva creació. 


En aquest cas l’Ajuntament ha actuat per sorpresa i, d’un dia per l’altre, ha pintat les zones blaves i instal•lat el parquimetre. Tant és així que el parquímetre ja està operatiu i l’Ajuntament ja ha començat a cobrar l’estacionament abans del moment legalment establert. 


La creació de les esmentades places de zona blava, d’acord amb la normativa vigent, es va anunciar al Botlletí Oficial de la Província de Barcelona el passat 16 de desembre, i, segons la pròpia resolució, no podia entrar en vigor, fins passats 15 dies des de la seva publicació. És a dir, no es podía començar a cobrar fins passats els 15 dies. Tanmateix, des del mateix moment de la seva instal•lació el parquímetre ja és operatiu i els conductors han de pagar per poder estacionar el seu vehícle.


Aquesta informació fou ocultada per l’alcalde en el passat ple de l’ajuntament del dia 18 de desembre. A més a més, en aquest mateix ple el sr. alcalde va enganyar els assistents ja que va manifestar que el preu del servei incloïa la possibilitat de 5 hores d’estacionament per només 50 cèntims d’euro. Les tarifes aprovades, i signades per l’alcalde, el dia 10, preveia una limitació horaria més restrictiva (màxim 2 hores) i amb unes tarifes més cares:
- 15 minuts: 0,30 €
- 30 minuts: 0,40 €
- 1 hora: 0,80 €
- 1 hora 30 minuts: 1,20 €
- 2 hores (màxim): 1,60 €


L’actual funcionament de la zona blava i del parquímetre abans del termini fixat constitueix tota una ilegalitat. Exigim la immediata paralització del parquímetre i el retorn de les quantitats pagades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada