dissabte, 25 de gener del 2014

La Cup de Sant Joan Despí presenta al·legacions als pressupostos municipals

La propera semana s’aprovaran defintiivament els pressupostos muncipals de Sant Joan Despí després d’un procés tancat en el qual cap persona o col·lectiu no ha pogut aportar les seves pròpies propostes, suggerències, objeccions, etc.

L’Ajuntament s’ha limitat a presentar de forma pública els pressupostos en un simulacre d’audiència pública (obligat pel Síndic de greuges) i en una sessió del Plenari d’entitats. Aquestes presentacions es feien una vegada el presupost ja havia estat elaborat en la seva integritat i per tant, ja era inmodificable, impossibilitant-se la participació en la seva eleaboració de la ciutadania, la qual només podía formular preguntes a l’alcalde, la majoria de les quals no eren contestades.

El fruit d’aquest procés tancat ha estat un pressupost irreal que no té suficientment en compte l’actual context de crisi económica i social, les necessitats actuals i futures de la població, i que parteix de la presumpció equivocada que l’ajuntament disposarà dels recursos necessaris per cobrir el pressupost.

Per aquests motius la CUP de Sant Joan Despí, després de mantenir contactes amb diferents persones i entitats del poble, ha presentat un escrit d’al·legacions contra els Pressupostos Municipals aprovats provisionals el passat 18 de desembre de 2013 i que serán aprovats la semana que vé de forma definitiva.

En aquest escrit en què s’hi recullen 35 al·legacions (tenint en compte, que amb tota seguretat els diners disponibles seran inferiors als previstos, i que les despeses en afers socials s’incrementaran en l’actual context de crisi econòmica i social) que es resumeixen en  redistribuir les dotacions pressupostàries previstes pel propi Ajuntament. En concret, s’hi preveu la modificació d’algunes de les partides previstes, aplicant els principis de racionalitat, prudència i previsió, augmentant principalment les dotacions de les partides socials i creant-ne de noves, les quals trobaran les seves contrapartides en les reduccions o eliminacions d’algunes partides innecessàries o supèrflues, i més en temps de crisi.

Es proposa  l’augment, en alguns casos de forma substancial, de les quantitats assignades a algunes partides de clar component social, principalment de la regidoria d’afers socials, per tal de poder afrontar l’augment de recursos que caldran per tal d’evitar que la crisi econòmica afecti els col·lectius més vulnerables. Cal igualment, la creació d’algunes partides noves per tal de donar assistència a alguns col·lectius que a dia d’avui no tenen una atenció específica.


Igualment, al pressupost de l’ajuntament existeixen algunes partides, que independentment del context de crisi econòmica, tenen una assignació exagerada o no justificada en un context d’igualtat social, i que, per tant, s’haurien de reduir per sempre, com les despeses de protocol i representació, d’informació i difusió, retribucions d’alts càrrecs, etc. Igualment, s’ha de reduir fortament el finançament municipal dels partits polítics, ja que el seu cost no reverteix en benefici del conjunt de la societat.La propera semana s’aprovaran defintiivament els pressupostos muncipals de Sant Joan Despí després d’un procés tancat en el qual cap persona o col·lectiu no ha pogut aportar les seves pròpies propostes, suggerències, objeccions, etc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada