dijous, 22 de maig del 2014

Andrés G. Berrio "S'han de tancar els CIES immediatament"

«Les persones migrants viuen en una situació cada vegada més complicada, se les obliga a ser ciutadanes perfectes i si no compleixen amb tots els requisits, se'ls expulsa». Així ha resumit avui Andrés G.Berrio, advocat i membre de “tanquem els CIES”, la dura situació que viuen les migrants a l'actualitat. Ho ha fet a la xerrada "UE, immigració i racisme",organitzada per la CUP, en el marc de la campanya “Amb la UE no tenim futur”.

David Berrio explica les dures condicions que es dónen als CIES

Berrio ha explicat que els CIES incompleixen sistemàticament els drets dels nouvinguts. «Apliquen protocols molt severs. De vegades, es passen dies i dies tancats en molt males condicions i després són deportats». En aquest sentit, des de la seva organització es reclama «el tancament immediat i total de tots els CIES» i una aposta per flexibilitzar les polítiques migratòries a les fronteres.

Tant Berrio com diferents participants de la xerrada, han estat d'acord en què la UE fomenta unes fronteres que dificulten la qualitat de vida de les migrants, però Berrio ha volgut remarcar que aquestes polítiques es poden fer també en l'àmbit estatal o local.

Recordem que la CUP va decidir no concórrer a les eleccions europees perquè s'entén que la UE és una organisme opac i antidemocràtic que fomenta, entre moltes altres coses, la discriminació als immigrants i dificulta el seu projecte de vida

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada