dijous, 1 de maig del 2014

Josep Manel Busqueta i Anna Gabriel diuen que la Independència ha de servir per trencar amb el capitalisme

"Hem de proclamar la independència i aprofitar-la per sortir d'Europa. Europa és una estructura pensada perquè unes elits d'uns pocs països surtin beneficiades mentre que altres zones viuen en la misèria". Així explicava Josep Manel Busqueta, economista del seminari Taifa, una de les raons per les quals seria factible la independència dels Països Catalans. Ho va fer en un acte organitzat per la CUP de Sant Joan Despí, en la presentació de la campanya "Sí, per canviar-ho tot!", juntament amb Anna Gabriel, membre de la CUP. 


La Independència no seria, per tant, l'intercanvi d'una bandera per una altre, sinó un canvi social i polític. En aquesta línia, Anna Gabriel Sabater, va explicar que "s'està articulant un projecte de ruptura amb el capitalisme" que passa per la Independència dels Països Catalans. Per Gabriel, aquesta independència no només ha de ser de l'Estat Espanyol, sinó que també ho ha de ser d'Europa i de les elits dominants que, segons la representant de la CUP, podrien intentar frenar el procés sobiranista.

I és què tant Busqueta com Anna Gabriel van estar d'acord en què el procés ha de ser essencialment popular, per no deixar en mans d'uns quants el futur d'un poble. En aquest sentit, l'ex-regidora de Sallent va recelar de l'actual Consell De Transició Nacional, el qual podria estar planejant un pacte amb l'Estat en clau de pacte fiscal.



BONA ASSISTÈNCIA
A l'acte s'hi van sumar persones de diferents organitzacions locals, així com d'altres CUP i organitzacions de l'Esquerra Independentista. Aproximadament unes 70 persones van apropar-se a la Plaça de l'Ermita, lloc on habitualment la CUP de Sant Joan Despí realitza els seus actes.

1 comentari:

  1. Lo que leo aqui es demencial. La tal Ana Gabriel que demoniza tanto al capitalismo, me va a explicar como funciona una sociedad sin capital, sin nadie que aporte nada, porque esa agrupacion a la que pertenece la tal sra. Gabriel, aparte de bla bla bla no va a ninguna parte. Su segundo apellido (sabater = zapatero) no ayuda mucho para dar seguridad en un futuro mejor para esa parte del mundo.

    ResponElimina