divendres, 6 de febrer del 2015

Cap a un model educatiu radicalment diferent

La CUP presenta la ILP d’educació a Sant Joan Despí 

L'exdirector de diferents centres educatius exposant problemes educatius a SJD /Foto: Jordi

A Sant Joan Despí 32 de cada 100 alumnes es mostren desmotivats envers l’educació. 22 de cada 100 no acaben l’educació secundària obligatòria. En alguns grups es concentren 35 alumnes en aules que no fan més de 15 x 10. Què està passant als nostres centres educatius? Amb aquest dubte, la CUP Sant Joan Despí ha organitzat una xerrada on s’ha presentat una ILP d’educació, que planteja canviar radicalment el model educatiu arreu dels Països Catalans. Aquest nou sistema educatiu proposa l’eliminació de l’escola concertada que a la pràctica actua com un element de segregació per origen social o per gènere. També proposa un augment de la inversió pública que s’ha de situar propera al 6%. La incorporació d’aquests elements al sistema educatiu permetria obtenir millors resultats a nivell local. 


La ILP necessitarà 50.000 signatures per a la seva tramitació

L’acte també ha comptat amb un rigorós anàlisi de la situació educativa a nivell local, de la ma d’un inspector d’educació i exdirector de varis centres de primària a Sant Joan Despí. Aquest anàlisi s’ha centrat en rebutjar la segregació per centres i per barris que, segons l’inspector, agreugen l’abandonament escolar i la desigualtat.

Des de la CUP també s’ha volgut rebutjar la desigualtat econòmica i social. Les diferències socioeconòmiques són una de les causes principals que incideixen en l’abandonament escolar. Per això, l’organització de l’Esquerra Independentista aposta fortament per la ILP d’educació i per transformar el model educatiu arreu dels Països Catalans.

Un dels moments àlgids de l'acte ha sigut quan en David del SEPC secundària (Molins de Rei) ha explicat la lluita que van portar a terme l'any passat. Les alumnes de 4t van rebutjar fer les proves de competències bàsiques. El motiu fou ben senzill: no podien permetre que la Consellera Rigau utilitzes els resultats de les competències bàsiques per dir que no s'havien notat les retallades. L'acció fou un èxit i ara ja es pren com a referència arreu dels Països Catalans.

La CUP comença ara una marató de 3 setmanes per recollir signatures de cara a la ILP d'educació. En calen 50.000.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada