dissabte, 11 d’abril del 2015

Sant Joan Despí aposta per la participació ciutadana

L’assemblea oberta d’ahir, organitzada per la CUP, va servir per tancar una sèrie d’eixos programàtics que seran incorporats al programa electoral de la CUP. L’assemblea va acceptar la proposta de crear noves institucions al servei de la majoria del poble com l’assemblea municipal, que tindrà un caràcter decisori i vinculant. També es va veure necessari l’adequació dels salaris d’aquelles persones que tinguin càrrecs: la de 2,5 vegades el salari mínim. Al respecte, es va fer l’esmena que aquesta quantitat podia modificar-se lleugerament en funció de nombre de fills-filles o altres possibles variables.

Diverses intervencions van apuntar la dificultat de materialitzar algunes de les propostes, especialment pel que fa a la dificultat que una part representativa de la població participi dels òrgans municipals. Per això, es van acordar desenvolupar noves eines per fer assequible la democràcia municipal a tota la població, com mitjans de comunicació locals.

L’assemblea també va voler reconèixer el dret del referèndum municipal vinculant, sempre que tingués un suport representatiu. Després d’un debat sobre si hi havia d’haver limitacions en els temes proposats al referèndum es va decidir que l’únic límit seria el respecte cap als drets humans.

La CUP enceta així la primera de les tres jornades programàtiques que realitzarà abans de les eleccions. El proper 24 d’Abril se celebrarà una altra assemblea oberta per debatre les propostes en matèria de drets socials per tal d’acabar de confeccionar el programa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada